Безплатна доставка от  249 лв
Безплатна доставка от 249 лв
Над 17 000 продукта
Над 17 000 продукта
Връщане на стоки до 30 дни
Връщане на стоки до 30 дни

Тенис ракета Wilson Blade 104 V8.0

% НАМАЛЕНИЕ %
548,00 лв

Препоръчителна цена на дребно

358,90 лв Спести 35 %
Последна най-ниска цена:
367,90 лв (-2%)

Най-ниската цена на този продукт от последните 30 дни преди текущото намаление.

Тегло: 290
Размер на главата (см2): 671
Баланс: 320
Брой корди: 16/19
Код на производителя: WR079111
Купете и спестете с
програмата за лоялност
Този продукт включва безплатна доставка
Ние изпращаме за 72h
358,90 лв Wilson Blade 104 V8.0
    ST79459.1
Wilson Blade 104 V8.0 Подобрена класика за съвременната игра Открийте най-новото...още

Wilson Blade 104 V8.0

Подобрена класика за съвременната игра

Открийте най-новото превъплъщение на емблематичната серия Wilson Blade: 104 V8.0. Тази иновативна актуализация включва най-новите технологии, създадени, за да отговорят на изискванията на съвременния тенис.

Разработена с увеличена глава на ракетата за оптимизирано съчетание на сила и контрол, тя осигурява превъзходен комфорт и динамична игра. Удължената рамка подобрява обхвата и задвижването, което е особено полезно за сервис геймовете.

Оригинални технологии за несравнимо представяне

Wilson Blade 104 V8.0 използва различни авангардни технологии, за да осигури най-доброто представяне на корта. Тя включва FORTYFIVE, която подобрява гъвкавостта и стабилността. Ракетата е проектирана с DIRECT CONNECT TECHNOLOGY, която осигурява подобрено усещане и прецизност.

Нейният уникален дизайн TOP GRIP TAPER подобрява захвата на горната част на ръката, а конструкцията BRAIDED GRAPHITE+BASALT осигурява висококачествено абсорбиране на ударите. Освен това PARALLEL DRILLING, DOUBLE HOLES TECHNOLOGY и ERGONOMIC END CAP допълнително повишават нивото на представяне на ракетата.

Специална оферта!

Имаме удоволствието да предложим при всяка покупка на ракета безплатен комплект струни Luxilon ECO Power 1,25 мм и сервиз.

Номер на продукта: ST79459.1
Код на производителя: WR079111
Ракети серии: Blade
Тегло: 290 ? още
Размер на главата (см2): 671 ? още
Баланс: 320 ? още
Брой корди: 16/19 ? още
Твърдост (RA): 60 ? още
Дължина: 69,9 ? още
Профил на рамката: 22,5/22,5/22,5 ? още
Натягане на наплитането (кг): 23-27 ? още
Материал: графит
Кордаж: не
Калъфка: не
Антивибратор: не
Турнир: US Open
Технологии
Parallel Drilling
Braided Graphite + Basalt
Top Grip Taper
Double Holes Technology - Wilson
FortyFive
Direct Connect Technology
ERGONOMIC END CAP - Wilson
Как да изберем тенис ракета за възрастни Тенис ракета се купува рядко. Веднъж на няколко...още
Спецификации на тенис ракетите

Как да изберем тенис ракета за възрастни

Тенис ракета се купува рядко. Веднъж на няколко години и животът и е няколко години.  Често се налага тази покупка да е за първи път в живота и това прави нещата малко по-сложни. Технологиите, използвани в производството на ракети, се променят много динамично. Много параметри на ракетата влияят на комфорта в играта на тенис. Основните параметри на ракетата са описани на нейната рамка (на различни места). Те обаче често са трудни за разбиране, особено от начинаещи играчи. За да улесним правилния избор на тенис ракета, по-долу представяме основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате ракета, за да бъде тя най-точно съобразена с индивидуалните желания на играча.

Размер и форма на главата на ракетата

Ракетите имат различни форми и различни размери на главите. Що се отнася до формата на главата, няма ясна оценка коя форма е най-добра и съответно препоръчителна за съответната група играчи. Голяма част от главите са във формата на "яйце". Размерът на главата на ракетата е даден в сантиметри и/или в квадратни инчове и се отнася за площта на повърхността. Повърхността на главата на ракетата е отговорна за силата и прецизността на удара.

Има три основни размера на главите на ракетите:

• Midsize (малък) - 85-93 квадратни инча, 580-613 квадратни сантиметра
• Midplus (среден) – 94 – 103 квадратни инча, 613-660 квадратни сантиметра
• Oversize (голям) – над 104 квадратни инча, над 660 квадратни сантиметра

Колкото по-голяма е главата на ракетата, толкова по-голяма ще бъде силата на удара. Следователно играчът ще трябва да вложи по-малко от собствената си сила, за да удари топката до другата страна на корта. Освен това ракетите с голяма глава (oversize) разполагат с по-обширен “полезен център” (sweet spot)- мястото, което осигурява най-оптимално удряне на топката. Ракетите с по-малката глава удрят топката с по-малко сила, така че играчът трябва да вложи повече от собствената си сила във всеки удар. За сметка на това обаче малката глава дава много по-голям контрол на топката и прецизност на удара.

Обобщавайки, може да се приеме:

• Начинаещи тенисисти - трябва да обърнат внимание на ракети с глави с размер около 660 cm2 (102 квадратни инча)
• Средно напреднали тенисисти- ракети с глави с размер 645-690 cm2 (100-107 квадратни инча)
• Напреднали тенисисти - индивидуален избор според стила, но по-скоро ракети с глави с площ 630-645 cm2 (98-100 квадратни инча).

Дължина на ракетата

Дължината на ракетата е разстоянието от основата на дръжката (капачката) до края на главата на ракетата. Стандартната ракета за възрастни е дълга 68,58 см (27 инча) и е  най-разпространена на пазара. Удължените ракети с няколко сантиметра (plus version, long body) увеличават обхвата и силата на ударите, както и осигуряват по-добро въртене на топката. От друга страна обаче намаляват контрола върху топката. По-трудното управление на удължените ракети е особено забележимо при игра на мрежата. Стандартните ракети са за предпочитане. По-късите ракети са детските ракети. Там при избора имат значение годините, височината и физическото развитие на детето. Физически по-развитите деца могат да използват ракети малко по-големи спрямо препоръчаното от производителя.

Разделяне на ракетите по дължина:

• 27 инча (68,58 см) и по-големи - за възрастни тенисисти
• 26,5 инча (някои производители)- за деца 10-12 години или 136-146 см
• 26 инча (66 см) - за деца 10-12 години или 136-146 см
• 25 инча (63,5 см) за деца 8-10 години или 128-136 см
• 24 инча (някои производители) за деца 7-9 години
• 23 инча (58,5 см) - за деца 6-8 години или 120-128 см
• 21 инча (53,5 см) - за деца 5-6 години или 112-120 см
• 19 инча (48,5 см) - за деца 4-5 години или 100-112 см

Тегло на ракета

Това е много важен показател при избора на правилната ракета за тенис. Тежестта на ракетата за възрастни може да варира между двеста и триста грама.

Обобщавайки, може да се приеме, че:

• Начинаещи тенисисти - трябва да търсят по-леки ракети с тегло 270-290 грама (мъже), 250-270 грама (жени),
• Средно напреднали тенисисти - трябва да обърнат внимание на ракети с тегло 280-300 грама,
• Напреднали тенисисти - ракети над триста грама с възможност за индивидуално "тунинговане" на ракетите чрез използване на допълнителни тежести (оловни лентички и др), прикрепени към рамката.

Баланс на тенис ракета

Балансът на ракетата е центърът на тежестта на ракетата. Измерва се в сантиметри от края на дръжката до върха на главата. В това отношение ракетите могат да бъдат разделени на: ракети с баланс към главата - HH (head heavy), балансирани към дръжката - HL (head light), балансирани равномерно - EB (even balance). Две ракети с еднакво тегло, но различно балансирани дават напълно различно усещане за игра. Ракетите с център на тежестта, изместен към дръжката, имат по-лека глава и са по-лесни за управление. Препоръчват се за игра на мрежата. Ракетите с баланс към главата обикновено принадлежат към групата на леките ракети. Чрез изместване на центъра на тежестта към главата, играчът може да изразходва по-малко енергия, за да нанесе силен удар. Тези видове ракети дават възможност за динамичен "суинг" (swing) по време на игра и по-скоро са предназначени за начинаещи. Ракетите с центриран баланс имат равномерно разпределено тегло. Те предлагат на играча балансирана мощност и контрол на удара. Ракетите с баланс към дръжката са по-тежки. Главата им е по-лека. Това прави по-малко динамичен "суинга" (swing), но по-добре контролиран удар. Тези видове ракети най-често се избират от напреднали играчи.

Swingweight на тенис ракетите

Swingweight - усещането на грамажа на ракетата по време на целия удар. Този параметър зависи от тежестта на ракетата, баланса и аеродинамиката на рамката (включително размера на главата). Изборът по отношение на този параметър зависи от атлетичността и силата на играча:

• силен, атлетичен играч - висок индекс на swingweight
• средно телосложение - среден индекс на swingweight
• слаба, крехка физика - нисък swingweight индекс

Здравина на рамката на ракетата (stiffness)

Твърдостта на ракетата се измерва според това колко рамката се деформира по време на контакт с топката. Измерва се в RA единици. По-твърдите ракети позволяват по-силен удар, но китката абсорбира голяма част от това напрежение. Гъвкавите ракети ви дават повече контрол върху топката и натоварват по-малко китката.

Класификацията на ракетите според гъвкавостта на рамката:

• гъвкави рамки <60 RA - по-малко сила на удара, по-малко вибрации към китката
• средна гъвкавост на рамката 60-69 RA - баланс между гъвкава и твърда рамка
• твърда рамка> 70 RA - по-голяма сила на удара, повече предаване на вибрации към китката

Профил (дебелина) на рамката на ракетата

Ракетните рамки имат различни дебелини. Има такива, които имат еднаква дебелина по цялата дължина, докато при други дебелината е променлива. Можем да класифицираме рамките на ракетите според профила на рамката в три групи: тънки, средни и дебели:

• Тънки рамки <23 мм - много добро усещане на удара, но по-малко здравина и поглъщане на вибрацията. Обикновено това са ракети с доста малка площ на главата и са доста тежки. Препоръчват се за напреднали играчи с голям дълъг суинг.
• Средни рамки 23-25 мм - универсални, по-близо до 23 мм за напреднали играчи и по-близо до 25 мм за начинаещи тенисисти със среден размер на замаха.
• Дебели рамки> 25 mm - по-ограничено усещане, но дават много сила и са за игра с кратък суинг. Препоръчват се за начинаещи с лоша техника, за по-възрастни тенисисти изпитващи дискомфорт в ръцете или страдащи от хронични контузии. Това обикновено са ракети с усъвършенствани системи за намаляване на вибрациите по време на удар.

Дизайн на ракета

Допреди няколко десетилетия главно ракетите бяха направени от дърво. С времето дървото отстъпи на алуминия. Основният недостатък на тези ракети беше теглото им, което правеше управлението трудно и в същото време водеше до чести контузии. С течение на времето технологиите за производство на тенис оборудване бяха подобрени.

В момента в производството на тенис ракети се използва:

• Алуминий
• Графит с примеси (графит, т.е. въглеродни влакна, с примес на алуминий)
• Чист графит
• графит с примеси на материали като кевлар, бор, титан

Алуминиевите ракети са най-гъвкави, но и тежки и генерират много вибрации към китката. Ето защо те не са много популярни в днешно време. Запознатите играчи предпочитат да избират ракети от графитни композити, само от графит или с гореспоменатите допълнителни материали (бор, кевлар), които правят ракетата лека и издръжлива. Производителите на тенис ракети имат свои собствени търговски наименования за материалите и технологиите, използвани в производството на ракети.

Брой и разпределение на кордите (string pattern)

Най-популярните ракети според броя и разпределението на кордите е (вертикално / хоризонтално съотношение): 18/20 и 16/19. Има и други разпределения като: 18/19, 16/18, 14/18 и др. Според плътността на подредбата на кордите има две основни подредби: „отворена подредба“ (по- на рядко подредба на кордите, напр. 16/19) и „затворена подредба“ (по-гъста и плътна подредба на кордите 18/20)

Отвори подредба

1. Тази подредба дава по-малко сила, но повече контрол.
2. По-малко деформира повърхността на ракетата при удар и по този начин осигурява по-дълъг живот на кордажа (къса се по-рядко).
3. Това се дължи на факта, че "плътната" подредба на кордите не им позволява да се движат свободно.
4. Този вид създава и по-малко "въртене"на топката.
5. "Sweet spot" полезния център е по - малък и съответно играча трябва да разполага с чиста техника.

Затворена подредба

1. Тази подредба дава по-малко сила, но повече контрол.
2. По-малко деформира повърхността на ракетата при удар и по този начин осигурява по-дълъг живот на кордажа (къса се по-рядко).
3. Това се дължи на факта, че "плътната" подредба на кордите не им позволява да се движат свободно.
4. Този вид създава и по-малко "въртене"на топката.
5. "Sweet spot" полезния център е по - малък и съответно играча трябва да разполага с чиста техника.

Препоръчителни килограми на обтягане на кордажа

Производителите на ракети препоръчват килограми за обтягане за всеки модел. Измерва се в килограми, както и в либри (lbs). Обикновено има толеранс от +/- 2 кг. По-натегнатите ракети дават повече контрол на топката, но намаляват силата, динамиката и ротацията. Увеличаването на натягането на кордажа също прави играта по-малко комфортна, тъй като се генерират повече вибрации. По-слабото опъване на кордажа на ракетата намалява контрола на топката (ефектът на катапулта или батута). По този начин се постига обаче повече въртене (спин), защото топката има по-дълъг контакт с кордажа.

Размер на дръжката на ракетата

Важен детайл е избирането на подходящ размер (обиколка) на дръжката на ракетата, която да пасва спрямо големината на ръката. Има маркировки за размера на дръжката на ракетата върху ракетата. Европейският метод определя обиколката на дръжката в числа от 0 до 5 (често се добавя буквата L или G), докато американския метод определя обиколката на дръжката в инчове от 4 до 4 и 5/8 инча. Размер L (G) 0 е 4 инча, L (G) 1 - 4 (1/8 инча), L (G) 2 - (4 1/4 инча), L (G) 3 - (4 3/8 инча) ) ), L (G) 4 - (4 1/2 инча), L (G) 5 - (4 5/8). 

Правилният захват е, когато показалецът на другата ръка е поставен между края на дланта и върха на пръстите. Най-популярните размери на дръжката са L (G) 3 и L (G) 4. По-нежните жени трябва да изберат размер на дръжката - L (G) 1. Подрастващите, дамите и мъжете на среден ръст (по-къси пръсти) трябва да изберат дръжка размер L (G) 2, а по-високите или с по-дълги пръсти - L (G) 4 или L (G) 5. Когато не сте сигурни дали да изберете например дръжка 3 или 4, не забравяйте, че винаги е по-безопасно да си купите ракета с по-тънка дръжка и евентуално да я удебелите поставяйки допълнителен грип (overgrip). Компанията Head беше първата, която използва така наречените "interchangeable handles", така че можете да удебелите или намалите дръжката на ракетата в зависимост от вашите нужди.

Резюме

В момента на пазара има няколко десетки производители на тенис ракети, предлагащи няколкостотин модела тенис ракети. Всяка година по магазини и сайтове се появяват нови модели ракети с нови технологии и модерни цветове. Въпреки това, правилата за избор на ракети, особено за начинаещи, за които често това е първата ракета в живота, е препоръчително да се спазват. От правилния избор на ракета след това ще зависи и играта ви. Ако е правилната със сигурност ефективността и насладата от играта е по-голяма. Въз основа на характеристиките на ракетите, описани по-горе, начинаещите трябва да се ръководят от следните насоки при избора на ракета:

• големи глави над 660 квадратни см (или 645 квадратни см)
• стандартна дължина, т.е. 68,58 см
• леки ракети, ненадвишаващи 280 грама
• баланс на главата на ракетата към главата, т.е. над 34-35 см
• ниско тегло (swingweight)
• доста твърда рамка (над 70 RA) или средно гъвкава (60-69 RA)
• профил на рамката на ракетата приблизително 25 mm или повече
• структура на рамката, обогатена с добавки от графит и графитни примеси и други модерни, леки, издръжливи материали с технологии, позволяващи абсорбиране на вибрациите при удар
• Отворена подредба на кордата - по-рядко разположение между корда и корда
• Препоръчително натягане според препоръките на производителя, средно или под средното натягане
• индивидуално подбран размер на дръжка (според големината на дланта)

 

Изборът на точния размер на дръжката на тенис ракетата е от изключително значение за...още

Изборът на точния размер на дръжката на тенис ракетата е от изключително значение за прецизността в играта.

 американски размер

[inch / ≈ cm]

Европейски размер
4 / ≈ 10   0
4 1/8 / ≈ 10,4 1
4 1/4 / ≈ 10,8 2
4 3/8 / ≈ 11 3
4 1/2 / ≈ 11,4 4
4 5/8 / ≈ 11,8 5

Няма да намерите данни за размера на дръжката в сантиметри. За да ви улесним, преобразувахме инчове в сантиметри, за да ви помогнем да изберете правилния размер. Ще ви бъде полезно, когато не можете да пробвате ракетата в магазина, напр. когато искате да закупите ракета от онлайн магазин.

Информацията за размера на грипа обикновено се намира на капачката на дръжката. Размерът на хвата е много важно да съответства на размера на ръката на играча, само тогава играчът може да е сигурен, че захватът му ще бъде стабилен и китката няма да бъде пренапрегната.

Първият метод за измерване и установяване на нужния размер големина на дръжката, може да направите без ракета, като използвате линийка.

1. Изправете ръката си и измерете разстоянието от центъра й до края на безименния пръст.

2. Резултатът трябва да се сравни с таблицата с размери, която сме представили по-горе, кой размер на захвата да избера.

raczka2lGsws3NSp1khS

 

Вторият метод, при който можем да проверим дали даден грип е добър за нас, ще работи само ако имаме избор от няколко ракети с различни размери на хват. Ако нямате такъв, винаги можете да използвате ракета на ваш приятел и да видите дали големината на дръжката е точната за вас.

1. Хванете ракетата, както е на снимката по-горе.

2. Ако показалецът на другата ръка пасва между края на дланта и върховете на пръстите, това означава, че размерът е подходящ.

3. Ако има твърде много пространство и показалецът ви не може да запълни това пространство, това означава, че хватът е твърде дебел и трябва да изберете дръжка с по-малка обиколка.

4. Ако не можете да поберете показалеца си, това означава, че хватът е твърде малък и трябва да изберете ракета с по-дебела дръжка.

raczkajwdBCCmxRNScD 

Вие правите поръчка от името на компания, регистрирана в ЕС, така че цените за вашата поръчка са показани в нашия магазин без ДДС. След като направите поръчката си, ще получите фактура с 0% ДДС заедно със стоките си.